Așa cum ne-am obișnuit, în fiecare an primim alt iPhone. După câteva luni de zvonuri și bârfe, Apple a dezvăluit noile produse, incluzând seria iPhone 13, Apple Watch, și noile iPad și iPad mini, primele două având parte de mai multe noutăți, în timp ce iPad mini se apropie mai mult de modelele iPad. Să le luăm pe rând:

Seria iPhone 13 aduce patru modele, incluzând iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Niciunul nu aduce îmbunătățiri semnificative față de seria 12, însă au parte de câteva funcții noi pe care utilizatorii și le-au dorit de câțiva ani.

Pe modelele de top, 13 Pro și 13 Pro Max veți regăsi ecrane ProMotion ce oferă animații foarte fluide și un timp de răspuns foarte rapid. Cu alte cuvinte, această funcție aduce panouri de 120Hz, beneficiind și de Adaptive Frame Rate ce scade rata de reîmprospătare până la 10Hz pentru a economisi bateria, atunci când este posibil.

Telefoanele se bucură acum de un notch mai mic decât generația precedentă, iPhone 13 și 13 Mini au pe partea din spate două camere așezate pe diagonală, în timp ce 13 Pro și 13 Pro Max rămân la trei camere așezate în stilul deja cunoscut. Cele din urmă beneficiind și de funcția sensor-shift ce a fost lansată pe 12 Pro Max. Această funcție mișcă fizic senzorul în timpul filmărilor pentru o mai bună stabilizare, în acest fel folosind cât mai puțin stabilizarea electronică. Camerele au fost îmbunătățite prin senzori mai mari ce lasă să intre mai multă lumină și vor beneficia de performanțe ridicate pe timp de noapte. Este prezent și un nou mod de filmare cinematică.

Noul Apple Watch seria 7 nu a venit cu marginile plate, așa cum anunțau toate bârfele, însă a adus un ecran mai mare cu margini mai înguste, dar păstrând forma și aspectul generației precedente. Îmbunătățirile sunt legate de tehnologia de încărcare rapidă ce vă dă posibilitatea să încărcați complet dispozitivul în 45 de minute, un timp mai scurt, perfect pentru cei ce folosesc ceasul și în timpul somnului.

Noul iPad de 10.2 inci este un dispozitiv cu care Apple s-a lăudat la eveniment. Aceștia au obținut performanță record prin adăugarea noului procesor A13. Mărimea ecranului este aceeași ca în modelul precedent, alături de un senzor de amprentă în partea de jos. Noutate este camera ultra wide de 12 megapixeli din partea frontală ce suportă funcția Center Stage, integrată inițial pe modelul precedent iPad Pro. Culorile de pe ecran vor arăta mult mai natural datorită noilor caracteristici True Tone.

iPad Mini are același aspect precum iPad Pro și iPad Air, însă mai mic. Dispozitivul include senzorul de amprentă și buton de pornire în partea de sus. Ecranul de tip Liquid Retina are 8.3 inci, mai mare decât al generației precedente ce avea doar 7.9 inci. Și la capitolul conectivitate au avut loc schimbări, acum în partea de jos puteți regăsi un conector USB-C în schimbul conectorului lightning, iar datele mobile vor sosi pe o conexiune 5G. Camera din spate este de 12 megapixeli cu o deschidere a diafragmei de f1.8, în timp ce camera din față are un unghi ultra wide tot de 12 megapixeli și suportă funcția Center Stage. Dispozitivul suportă a doua generație de Apple Pencil.

Urmărește și SMARTnews pe canalul GSMnet 🙂

Vezi noile lansări Apple de la evenimentul “California Streaming”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.