Huawei MatePad Pro cu ecranul de 10.8 inci este o tabletă ce țintește utilizatorii creativi ce îți doresc un dispozitiv mic, ușor de purtat peste tot, mai ales când e comparată cu versiunea mai mare, de 12.6 inci.

Tableta este propulsată de procesorul Qualcomm Snapdragon 870 și are 8GB de memorie RAM, alături de un acumulator de 7250mAh și sunet redat pe patru canale.

MatePad Pro are un ecran cu marginile foarte subțiri, de asemenea și tăietura pentru cameră este foarte mică în colțul din stânga sus. Pe partea din spate, designul este foarte minimalist, putând observa sigla Huawei, cea de la producătorul sunetului prezent pe tabletă, Harman Kardon și modulul de camere.

Dar pe lângă productivitate, tabletele sunt folosite și pentru relaxare, cum ar fi vizionarea de filme sau seriale. Comparativ cu un telefon, experiența va fi mult mai bună, ecranul oferindu-vă o zonă mai mare de privit. Rezoluția ecranului LCD este de 2560×1600 pixeli, foarte bună pentru a viziona chiar și de aproape, calitatea fiind foarte bună, iar culorile vor fi redate cu o fidelitate foarte mare. Și la capitolul luminozitate stă bine, putând să urmăriți filmele preferate și în aer liber sau în camera foarte luminoase, fără să întâmpinați probleme.

Boxele pe patru canale de la Harman Kardon redau sunetul la o calitate superioară, urmând a avea o experiență foarte plăcută la orice veți vizona. În caz că doriți să folosiți căști, sau boxe externe, veți finevoiți să folosiți conexiunea wireless sau adaptorul USB-C către jack pentru a conecta dispozitive cu fir.

Dacă vorbim despre jocuri, tableta se descurcă foarte bine, având tot ce-i trebuie pentru a rula orice jocuri populare pe cele mai înalte setări. Iar dacă sunteți competitivi, trebuie să știți că tableta suportă conectivitate 5G, deci veți obține o latență scăzută în jocurile multiplayer, ceea ce se traduce prin timpi de răspuns foarte mici, fără întreruperi sau întârzieri.

Pe partea de camere, în partea din spate regăsim o singură cameră de 13 megapixeli, iar cea frontală este de 8 megapixeli. De obicei tabletele nu sunt concepute pentru fotografiat sau filmat, însă atunci când aveți nevoie de un apel video, camerele lui MatePad Pro se vor descurca de minune, atâta timp cât nu veți aștepta o calitate precum cea a telefoanelor inteligente.

Tableta rulează pe HarmonyOS 2, sistemul de operare al Huawei, însă este foarte asemănător cu toate celelalte dispozitive ce rulează Android. Aplicațiile le veți găsi în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei, fiind deja populat cu foarte multe titluri pe care le regăsiți și pe Google Play.

La capitolul baterie, MatePad Pro 10.8 stă foarte bine, ajungând să depășească o zi intensă de utilizare. Încărcarea se face rapid la 40W.

Ca accesorii puteți adăuga tastatura inteligentă magnetică de la Huawei ce are și rol de husă de protecție, ce va transforma tableta într-un mic laptop, ajutându-vă să aveți un alt flux de lucru, mult mai productiv. Un alt accesoriu este M-Pencil de la Huawei, un creion destinat artiștilor graficieni.

Concluzia? MatePad Pro este o tabletă cu un ecran bun și o performanță ridicată, având posibilitatea să o folosiți atât pentru lucru cât și pentru relaxare cu o dimensiune mică ce o face foarte portabilă.

O tabletă mai de buget ar fi Huawei MatePad T10s, destinată celor ce nu au nevoie de cele mai performante sarcini, însă fiind perfectă pentru lucrul de acasă. Și pentru că această metodă este din ce în ce mai folosită, iar uneori ne dorim să mai schimbăm biroul de acasă, cu MatePad T10S putem evada pentru o zi și putem alege să lucrăm din cafeneaua de la colț sau chiar din parc, fiind mult mai ușoară și mai portabilă decât un laptop.

Ca aspect, MatePad T10s nu se dă deloc de gol, păstrând un aspect premium, elegant. Aceasta cântărește 450 de grame și are o grosime de 7.85 milimetri, se așează bine în mână atât când o veți folosi pe modul portret cât și pe landscape. O puteți purta cu voi în orice ghiozdan sau geantă, fiind atât de ușoară încât veți uita că o aveți.

Ecranul IPS LCD de 10.1 inci are o rezoluție de 1920×1200 pixeli și oferă o luminozitate foarte bună în condiții de lumină puternică. Acesta beneficiază și de tehnologia ClariVu ce face culorile mult mai vii și contrastante. Ecranul vă oferă avantajul de a lucra cu mai multe ferestre simultan, funcție a sistemului de operare.

Jocurile pe un ecran de 10.1 inci arată foarte bine, oferindu-vă o experiență în care vă simțiți mult mai implicați. De asemenea, atunci când veți urmări filme sau seriale vă veți bucura și de două boxe de la Harman Kardon pe lateralele tabletei ce vă vor întregi senzația trăită.

Ca performanță, MatePad T10s este recomandată utilizatorilor cu cerințe medii, ce o vor folosi atât pentru lucru la birou cu documente și emailuri, unde veți putea face aceste lucruri simultan, dar și pentru cei ce preferă jocuri populare precum Brawl Stars, PUBG Mobile (la setări medii de performanță) sau servicii de streaming cu filme și seriale.

Camerele prezente sunt decente, însă nu pentru fotografii artistice. Suficiente, însă pentru a fotografia rapid niște documente pentru a le trimite mai departe sau videoconferințele cu colegii. Pe spate regăsim o cameră de 5 megapixeli, iar pe față una de 2 megapixeli.

Bateria este de 5100mAh și vă poate ajuta pe tot parcursul zilei în activitățile de birou, iar când aveți nevoie de încărcare veți beneficia de 10W ce vă fac plinul în mai puțin de două ore.

În concluzie, pentru activități normale ce se rezumă la câteva jocuri și aplicații de tip Netflix sau YouTube nu veți avea deloc griji. De asemenea, dacă aveți nevoie de această tabletă pentru job, pentru a răspunde la mailuri sau a completa anumite documente, este alegerea perfectă.

Tabletele Huawei sunt pentru toți utilizatorii! Ție care ți se potrivește mai bine?
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.