Am gasit azi un articol in ziarul financiar intitulat: „Platile online cu cardul sfideaza criza. Plus 60% in T1„. Acest articol este total opus parerilor mai multor manageri de magazine online din Romania care si-au exprimat public parerea. Intr-o stire televizata la PROTV, Liviu Nistoran, presetintele ANC (Autoritate Naţională de Comunicaţii) estima pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 200 mil. Euro, ce reprezinta dupa spusele dansului o scadere cu 20% fata de anul 2008. In schimb cei de la Romcard anunta in acel articol o crestere de 60% fata de aceeasi perioada a anului 2008 in ceea ce priveste valoarea comertului electronic cu plata online prin card bancar. In acelasi timp, Marius Ciocan in aceeasi stire televizata, afirma ca in fiecare saptamana, un magazin din top 300 se inchide.

Unde este adevarul?

Ca o sinteza pentru primul trimestru, in magazinul nostru volumul platilor online cu cardul nici nu au scazut dar nici nu au crescut. Am inregistrat aceeasi medie in fiecare luna. Predictiile pentru urmatorele luni anunta o usoara scadere de 3-5%. Sa speram ca lucrurile se vor indrepta.

Statistici ale platilor online cu cardul

2 comentarii la „Statistici ale platilor online cu cardul

 • aprilie 16, 2009 la 1:55 pm
  Legătură permanentă

  Oricum pun pariu ca plata ramburs domina in continuare in majoritatea magazinelor online..

  Răspunde
  • aprilie 16, 2009 la 2:41 pm
   Legătură permanentă

   Da, asa este peste 90% din comenzi sunt cu plata ramburs, cel putin la noi.Dar plata cu cardul este o modalitate de plata care nu trebuie sa lipseasca dintr-un magazin care se respecta.Frumos ar fi sa fie cat mai multi platitori cu cardul, doar este comert online.Am incredere totusi in viitor ca procentul de platitori cu cardul va fi din ce in ce mai mare.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.