Cel mai nou telefon al seriei Galaxy a fost lansat în această seară. S22 Ultra aduce multe îmbunătățiri semnificative, însă poate cea mai importantă este revenirea S Pen-ului, din mult iubita serie Note. Haideți să trecem în revistă principalele caracteristici ale noului flagship Samsung.

Un prim impact îl avem cu aspectul, acesta este disponibil în patru mari nuanțe de culoare: Burgundy, Green, Phantom White și Phantom Black. Designul este foarte subțire, deși integrează și noul pen în partea de jos. Cadrul este foarte rezistent, realizat din Aluminum Armor, iar pe partea frontală și cea din spate regăsim sticlă Corning® Gorilla® Glass Victus®+, atât Galaxy S22 Ultra cât și S Pen având o protecție IP68.8.

Precizia noului stilou deschide noi orizonturi la capitolul creativitate, unde puteți desena, anima sau chiar scrie note cu cea mai mare ușurință.

La performanță, vorbim despre un chipset Exynos 2200 cu 4nm, cel mai performant de până acum, propulsat de un procesor octa-core. Acesta este disponibil în trei versiuni, 128GB stocare cu 8GB RAM, 256GB stocare cu 12GB RAM și 512GB stocare cu 12GB memorie RAM.

Ecranul este AMOLED 2X cu Vision Booster, de 6.8 inci, având acum o luminozitate de 1750 niți, rata de reîmprospătare rămânând la 120Hz, coborând automat atunci când nu este nevoie de un o reîmprospătare așa mare, pentru a menține o durată mai lungă a bateriei. Aceasta este de 5000 mAh și este optimizată să bucure utilizatorul peste 24 de ore, la o folosire nu foarte intensă. De asemenea, aceasta se încarcă rapid, la 45W și beneficiază de PowerShare wireless, putând să încarce chiar și telefonul prietenilor sau căștile wireless.

Dacă ajungem la camere, S22 Ultra beneficiază de o mulțime. Pe partea frontală regăsim o cameră cu rezoluția de 40MP, iar pe spate avem patru, și anume camera wide de 108MP, camera ultra wide de 12MP, cameră cu zoom optic 3x de 10MP și încă o cameră cu zoom optic 10x, tot de 10MP. Aceste camere aduc performanțe îmbunătățite în lumină scăzută, având cea mai avansată tehnologie folosită până acum pe telefoanele Samsung. Atât hardware-ul cât și software-ul au fost schimbate pentru a inova totul în materie de fotografie nocturnă. Senzorul se bucură acum de un număr mult mai mare de pixeli, senzori ce captează mai multă lumină și fac fotografii cu mai puțin zgomot de imagine, iar stratul Super Clear Glass & Lens atenuează reflexiile și luminile din jur.

Și stabilizarea optică a suferit îmbunătățiri majore, având acum un unghi cu 58% mai larg și o procesare mai rapidă a mișcărilor, rezultând o claritate constantă în fiecare cadru. De asemenea, funcția HDR a fost amplificată, zonele luminoase și cele întunecate oferind de până la 64 de ori mai multă informație.

Modul PRO aduce funcții manuale dar și posibilitatea de a salva fișiere RAW. Acestea stochează mai multă informație, iar fotografiile pot fi editate mai ușor, recuperând ulterior anumite detalii.

Alte funcții ce merită menționate tot la capitolul camere sunt auto framing, unde ai mai multe posibilități de încadrare pentru modul video, directors view îți oferă posibilitatea să filmezi cu toate camerele în același timp, atât camerele din spate cât și cea de selfie, ulterior putând să salvezi separat toate filmările, funcția single take înregistrează până la 20 de secunde de acțiune la o singură declanșare, ulterior realizând mai multe tipuri de conținut, cadre, bucle, hyperlapse și altele, din care poți s-o alegi pe cea mai bună.

În continuare puteți sincroniza Samsung Notes cu alte dispozitive Galaxy pentru a trece foarte ușor de la un ecran la altul, iar dacă aveți nevoie, puteți trece și la desktop-ul unui computer.

Samsung a impresionat plăcut toți fanii cu acest telefon și noile caracteristici, dar și cu prețurile ce se mențin destul de prietenoase. Nu uitați să rămâneți cu ochii pe GSMnet.ro pentru cele mai noi accesorii pentru S22 Ultra ce vă vor face viața mai ușoară!

Voi așteptați acest model? Ce versiune vă veți achiziționa?

Samsung Galaxy S22 Ultra – Noul flagship
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.