Samsung Galaxy Watch 4 este noul flagship în materie de smartwatch-uri. Renunțând la sistemul de operare Tizen, acum putem regăsi Wear OS, un sistem de operare dezvoltat de Samsung în colaborare cu Google, Watch 4 și Watch Classic fiind primele ceasuri ce beneficiază de acesta.

Să prezentăm pe scurt ambele modele: Galaxy Watch 4 poate fi înlocuitorul lui Watch Active 2, iar Classic poate fi succesorul lui Galaxy Watch 3. Watch 4 vine la versiunea de 40mm sau 44 mm, iar Classic la 42mm sau 46 mm. Watch 4 are carcasa din aluminiu, în timp ce Classic o are din oțel inoxidabil. Când vorbim despre culori, ceasul de 44mm e disponibil pe negru, verde sau argintiu, cel de 40mm în versiunea neagra, auriu roz și argintiu, iar Watch Classic vine pe versiune neagră sau argintie.

La capitolul ecran, Watch 4 de 40mm are un ecran de 1.2 inci cu rezoluția de 396×396 pixeli Super AMOLED, cel de 44mm are un ecran mai mare, de 1.4 inci cu rezoluția de 450×450 pixeli Super AMOLED, în timp ce ecranul de 42mm de pe Classic are mărimea de 1.19 inci cu rezoluția 396×396 Super AMOLED, iar versiunea de 46mm are ecranul de 1.4 inci cu rezoluția de 450×450 pixeli Super AMOLED. Față de vechiul mode, Samsung spune că a crescut cu 10% densitatea pixelilor, acest pas fiind unul considerabil.

Watch 4 are o carcasă mai subțire și un finisaj mat. Aspectul subțire se datoreaza lipsei ramei rotative, în schimb având o ramă digitală, asemănătoare cu cea de pe Watch Active. Pe modelul Classic veți găsi rama rotativă fizică, specifică Samsung. Butoanele fizice sunt acum mai plate și mai prietenoase cu încheietura.

Și pentru brățară există opțiuni. Există versiuni din piele și din silicon, având în continuare un mecanism simplu de fixare pe ambele capete, pentru o înlocuire rapidă.

Watch 4 și Classic rulează nou sistem de operare Wear 3 cu interfața One UI de la Samsung. Textul și icoanele sunt mai curate și stilizate într-o nouă versiune. Navigarea pe bază de gesturi rămâne în mare parte aceeași. Dacă glisați în sus veți obține pagina cu aplicațiile, în trecut acestea fiind accesibile prin butonul fizic de sus. Glisarea spre dreapta vă duce la widget-uri. În pagina cu aplicațiile veți regăsi multe de la Samsung și Google. Există Samsung Pay și Bixby, dar și o nouă aplicație pentru a controla Galaxy Buds. În timpul configurării ceasului, care va fi realizat în continuare prin aplicația Galaxy Wearable, veți putea alege ce aplicație să folosiți pentru plățile contactless, Google Pay sau Samsung Pay. Poveste similară și cu asistentul vocal, puteți opta între Google Assisant sau Bixby.

Avem și funcții dedicate activităților sportive. GPS-ul încorporat, un antrenor de alergare cu indicatori avansați și multe exerciții detectate de funcția automată a activității, monitorizarea ECG și a tensiunii arteriale. Pe lângă toate acestea, noul senzor BioActive adaugă și senzorul BIA. Acesta vă permite să efectuați o analiză a compoziției corporale, care măsoară nivelul de grăsime sau masa musculară.

Pentru a efectua această analiză, trebuie să plasați degetele pe cele două butoane fizice, ceasul folosindu-se de mici impulsuri electrice pentru a obține informațiile necesare. De asemenea, ritmul cardiact, nivelul de oxigen din sânge și multe altele, pot fi măsurate și în timpul somnului.

Voi v-ați făcut precomandă?

S-au lansat Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic, care e mai bun?
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.