Brandul OnePlus e cunoscut pentru smartphone-urile la prețuri foarte competitive ce se luptă de la egal la egal cu flagship-urile celor mai mari producători. OnePlus au experiență și în materie de căști, de la cele cu fir, Bullets, până la Buds Pro. Cea mai recentă lansare o reprezintă modelul Buds Z2, ce aduce funcția de reducere a zgomotului de fond pe seria Z pentru prima oară.

Căștile vin într-o cutie foarte arătoasă de culoare albă cu elemente roșii. În interior veți găsi carcasa în care se află căștile, ce are rol și de încărcător, alături de aceasta se află și seturi mici și mai de capete cauciucate pentru căști, cele medii fiind deja pe Buds Z2, putând să le schimbați pentru o mai bună fixare în ureche. De asemenea, tot în cutie veți găsi și cablul de încărcare necesar acestui proces. Căștile sunt disponibile în două culori, pearl white și obsidian black.

Dacă veți conecta căștile la un telefon OnePlus, veți beneficia de o funcție suplimentară în meniul de setări Bluetooth, acolo unde puteți verifica nivelul izolării sunetului.

Exteriorul căștilor prezintă o zonă plată unde se află și senzorul sensibil la atingere, ce poate fi configurat să execute diverse acțiuni, în funcție de numărul de atingeri, simplă, dublă sau triplă. De exemplu, o atingere pune pe pauză sau pornește melodia, două atingeri schimbă melodia, iar trei atingeri activează asistentul vocal Google sau Alexa. Ambele căști pot fi configurate independent. Atingerea prelungită de până la trei secunde poate schimba sursa conectată, căștile putând fi împerecheate atât cu telefonul cât și cu laptopul în același timp.

La capitolul anulare activă a zgomotului de fond, Z2 are trei microfoane pe exterior ce captează sunetul și datorită filtrelor acel sunet nu mai ajunge în ureche. Funcționează cu orice fel de sunete ambientale, iar dacă sunetul este constant, va fi eliminat mult mai bine. De exemplu motorul unui vehicul, un aparat electrocasnic (frigider) ce funcționează în cameră atunci când sunteți în ședințe. Pentru acest mod de anulare a zgomotului de fond sunt disponibile patru tipuri de setări predefinite: max noise cancellation, noise cancellation, off, transparency. Primele două sunt doar trepte diferite de atenuare a zgomotului, în timp ce a treia setare oprește acest mod. În schimb, atunci când aveți nevoie să auziți persoanele din jur, fără să scoateți căștile din ureche, modul transparency amplifică puțin zgomotul din exterior.

Calitatea audio de pe Buds Z2 este foarte bună. Sunetul e clar, basul este puternic fără să acapareze toată melodia și să devină deranjant, iar inaltele sunt bine definite. Vocile se aud foarte clar și separarea instrumentelor pe diverse canale se face foarte bine, putând să vă concentrați foarte ușor pe ele.

Carcasa beneficiază de o baterie cu capacitatea de 520 mAh, pentru care OnePlus promite un total de 38 de ore de ascultare suplimentară, unde căștile pot ajunge la șapte ore de utilizare, toate acestea cu funcția de anulare a zgomotului oprită. Dacă mențineți activă această funcție veți avea 27 de ore, iar căștile vă oferă doar cinci ore de ascultare. Încărcarea se face foarte rapid, așa că nu veți avea probleme cu bateria. În doar 10 minute puteți obține câteva ore de ascultare.

Căștile sunt protejate împotriva stropilor de ploaie și transpirației, cu un standard IP55, asta însemnând că puteți să le folosiți și când faceți sport, fie în sala de fitness, fie în exterior.


O altă funcție utilă este “find my earbuds”, unde puteți să găsiți castile după un bipăit atunci când nu știți unde le-ați lăsat, însă sunteți în apropierea lor.

Faceți-vă un cadou și cumpărați OnePlus Buds Z2 de la GSMnet!

OnePlus Buds Z2 – potrivite pentru orice situație!
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.