Nova 9 este cel mai nou smartphone al Huawei din gama mid-range ce oferă o experiență premium pentru noua generație.

Beneficiind de un design foarte aspectuos și un nivel al specificațiilor apropiat cu cel al telefoanelor de top, vine și cu o cameră de 50 megapixeli, un ecran OLED de 120Hz dar și încărcare rapidă la 66W.

Vom prezenta mai jos principalele caracteristici și vă vom lăsa să decideți dacă merită să fie viitorul vostru telefon de zi cu zi.

Ca aspect, Huawei întotdeauna a adus puțină inovație prin culoare și sticlă premium ce oferă o senzație de calitate ridicată imediat ce o atingi. Nova 9 are un design curat, modern, foarte subțire, la cei 7.77mm grosime și ușor față de celelalte smartphone-uri, având 175g. Sticla din spate a suferit tratament dublu pentru a oferi un aspect de degrade. Versiunea Starry Blue își schimbă culorile în nuanțe pornind de la albastru până la mov.

Pe partea din spate regăsim camerele sub formă de oval vertical, iar despre ele vom vorbi mai jos.

Huawei Nova 9 GSMnet.ro

În față regăsim un ecran FullHD+ OLED de 6.57 inci cu o rezoluție de 2340×1080 pixeli. Acesta vine cu o împrospătare de 120Hz și cu compatibilitate HDR10. De asemenea, pe partea centrală de sus veți regăsi decupătura pentru camera de selfie. Pe ecran este deja aplicată folia de protecție. Ecranul oferă culori vibrante și negru intens, iar în exterior, la soare puternic, vizibilitatea este foarte bună.

Pe partea dreaptă a telefonului veți descoperi butoanele de volum dar și butonul power, în timp ce pe partea stângă nu sunt alte funcții. Pe partea de jos aveți slotul pentru cartelele SIM, microfonul principal, portul USB-C și difuzorul.

Performanța este și ea la zi, procesorul Qualcomm Snapdragon 778G alături de cel grafic, Adreno 642L oferă întotdeauna răspuns rapid și nu veți avea niciodată nevoia de mai mult, indiferent ce aplicații sau jocuri veți rula. Cu 8 GB memorie RAM și variante de stocare cu 128GB și 256GB, Nova 9 vine în variante ce se mulează pe nevoile utilizatorilor. Acumulatorul este de 4300mAh cu o încărcare rapidă la 66W, încărcându-se complet în mai puțin de 40 de minute.

O funcție interesantă este aceea de integrare în ecosistemul Huawei cu alte dispozitive, cum ar fi un laptop MateBook. Conectarea se face rapid și puteți face o serie de sarcini precum transferul fișierelor de pe un dispozitiv pe altul, inițierea apelurilor și multe altele.

Cum știm cu toții, Huawei nu mai beneficiază de Magazinul Google Play, însă este disponibil magazinul AppGallery, echivalentul pentru Huawei. Acesta crește pe zi ce trece cu noi aplicații și jocuri. De asemenea, există și opțiuni pentru a instala aplicațiile ce lipsesc din AppGallery, așa că nu va trebui să renunțați la Gmail, YouTube sau Netflix.

Nova 9 are patru camere pe partea din spate. Cea principală este de 50 megapixeli și are o diafragmă de f1.9 cu un senzor mare și un filtru de culori RYYB preluat de la telefoanele de top ale Huawei din seria P. A doua cameră este ultra-wide de 8 megapixeli, a treia de 2 megapixeli și are rol de a face fotografii macro la 4cm, iar a patra cameră are 2 megapixeli și va fi folosită pentru a obține informații de profunzime în cazul portretelor.

Camerele oferă un contrast bun și culori vii, rezultatele fiind mult mai bune decât ale telefoanelor din aceeași gamă de preț. Veți obține mai multe detalii și o claritate ridicată, atât în interior cât și în exterior, camerele fiind perfecte pentru rețelele sociale. Precum toate telefoanele Huawei, Nova 9 vine cu un mod de fotografie de noapte ce obține rezultate foarte bune.

Camera de selfie este de 32 megapixeli. Se ridică și ea la nivelul așteptărilor, nuanțele de culoare ale pielii fiind foarte naturale.

Ca o concluzie, Nova 9 vine cu performanță ridicată ce face față oricăror situații. De la o senzație premium la atingere, până la ecranul OLED de 120Hz și camerele ce se vor ridica la nivelul așteptărilor. În România puteți achiziționa Nova 9 de la GSMnet, distribuitor autorizat Huawei.

Noul telefon Huawei Nova 9 disponibil in Romania!
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.