Marți, la sediul Apple din California au fost dezvăluite în timpul evenimentului “Spring Loaded” noile modele de iMac ce vor fi disponibile în diferite culori, un nou iPad Pro, o versiune mov a iPhone 12, Apple TV4K dar și noul produs AirTag.

Noul iMac explodează de culoare în versiunile verde, galben, portocaliu, roz, violet, albastru și argintiu. De asemenea, designul este mult mai compact datorită procesorului M1 ce aduce performanțe superioare vechilor modele. Vă puteți bucura de un ecran de 24 inch cu un ecran Retina de 4.5K cu 11.3 milioane de pixeli ce pot reda peste un miliard de culori.

De asemenea, noul iMac este dotat cu o cameră FaceTime HD 1080p, microfoane ce promit calitate audio de studio dar și un sistem audio format din șase difuzoare, Apple susținând că este dispozitivul cu cel mai bun setup audio-video. Pentru prima data pe iMac, funcția Touch ID oferă utilizatorilor ocazia de a efectua cumpărături cu Apple Pay, de a se autentifica sau a schimba utilizatorii foarte rapid, doar printr-o atingere, folosindu-se de amprentă.

Noul iMac rulează pe macOS Big Sur, ce împreună cu performanța procesorului M1 oferă timpi de răspuns foarte buni în aplicațiile pe care le veți folosi în rutina zilnică, dar va avea și abilitatea de a se descurca foarte bine în procese solicitante cum ar fi editarea video 4K.

Noul iPad Pro se bucură și el de noul procesor M1 și se declară ca fiind cel mai puternic și avansat iPad Pro dintotdeauna, făcând un salt uriaș în domeniul performanței. Noul ecran de 12.9 inch include tehnologia Liquid Retina XDR (extreme dynamic range), ce va oferi utilizatorilor o experiență vizuală de neuitat. Acum beneficiază și de un port Thunderbold ce deschide noi uși pentru cei ce vor să conecteze dispozitive externe de stocare sau chiar monitoare cu rezoluția până 6K. Camera frontală se bucură de un nou unghiu Ultra Wide ce folosește funcția “Centre Stage” pentru a vă menține tot timpul perfect încadrați atunci când sunteți în timpul unui apel video.

A fost lansată și versiunea mov a telefoanelor iPhone 12 și iPhone 12 mini. Noua culoare accentuează marginile drepte din aluminiu și se potrivește perfect cu sticla neagră tăiată cu mare precizie. Ambele modele beneficiază de sistemul dual de camere ce pot captura imagini spectaculoare și clipuri video 4K la 60 de cadre pe secundă sau 1080p la 240 cadre pe secundă ce pot fi redate pe un ecran OLED Super Retina XDR.

Partea frontală e protejată de un strat ceramic ce asigură cea mai lungă durabilitate până în prezent pe un iPhone. De asemenea, precum modelele lansate anterior, acestea se bucură de procesorul A14 Bionic, cel mai rapid dintr-un smartphone, ce mărește și performanțele bateriei și asigură o funcționare mai lungă. Pentru a oferi o protecție suplimentară și pe partea din spate, puteți încerca oricând să folosiți și huse pe iPhone 12, în acest fel sticla nemaifiind expusă la diferitele ocazii când scăpați telefonul. În acest fel veți putea proteja și camerele ce nu vor mai face contact direct cu diferitele suprafețe.

iPhone 12 și iPhone 12 mini beneficiază de conexiuni 5G ce vă vor oferi experiențe mult mai rapide în diversele activități pe care le desfășurați online, însă și de încărcare wireless prin încărcătoarele MagSafe.

Noua generație de Apple TV 4K aduce noi performanțe printr-un număr mare de cadre pe secundă atunci când vizionați conținut HDR cu Dolby Vision. Noul dispozitiv ascunde sub carcasă procesorul A12 Bionic ce îmbunătățește semnificativ grafica, encodarea video și procesarea audio. Telecomanda se bucură de un design înbunătățit ce face navigarea prin Apple TV mult mai intuitivă datorită noului control. Dispozitivul rulează pe tvOS by Apple, cel mai puternic sistem de operare destinat televizoarelor și vă va transforma dormitoarele și sufrageriile în adevărate cinematografe.

Un produs cu adevărat nou este AirTag. Acest accesoriu mic și elegant vă va ajuta să localizați obiectele la care țineți, folosind aplicația Apple, „Find My app”. Puteți atașa AirTag la ghiozdan, chei sau alte obiecte.

AirTag funcționează accesând rețeaua Find My network pentru a localiza un obiect, în timp ce ține toate datele private, printr-o criptare. AirTag este echipat cu un procesor U1 ce folosește o tehnologie Ultra Wideband ce permite localizarea precisă pentru utilizatorii de iPhone 11 și 12. Veți fi ghidați către un obiect pierdut printr-o combinație de sunete ce se vor auzi din difuzorul integrat, dar și experiență vizuală direct pe telefon.

Fiecare dispozitiv AirTag este mic și ușor, realizat din oțel inoxidabil, rezistent la apă și praf (IP67). Acesta poate fi denumit după bunul plac, în funcție de obiectul de care este prins, pentru a fi ușor de identificat. Dispune de un capac ușor de înlăturat pentru a schimba bateria. De asemenea, puteți personaliza AirTag-ul gratuit cu text sau unul din cele 31 de emoticoane atunci când îl cumpărați de pe Apple.Com sau de pe aplicația Apple Store.

Și cum întotdeauna vă puteți bucura de performanță hardware și ecrane de calitate, însă nu întotdeauna puteți să ascultați sunetul în difuzoarele dispozitivelor (fie că sunteți la job și nu trebuie să deranjați colegii, fie diverse alte situații), pe iMac, iPad Pro, iPhone 12 și Apple TV4K puteți conecta foarte ușor o pereche de airpods și veți continua experiența Apple, bucurându-vă și de un sunet de calitate, în căști.

Ești curios să afli cu ce a venit nou Apple la evenimentul din această primăvară?
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.