Compania Xiaomi se dezvoltă într-un ritm foarte rapid și a ajuns astăzi să ne ajute cu diferite obiecte casnice. Acum putem beneficia de ele și în varianta smart și probabil nu ne vom mai despărți de acest obicei. Să dăm câteva exemple:

Pentru că pandemia a deschis porțile pentru noi produse, Xiaomi au produs un dispenser de săpun/dezinfectant ce poate fi montat oriunde aveți nevoie. Acesta se umple cu substanța dorită printr-un capac poziționat în partea superioară și acționează automat atunci când puneți mâna aproape de zona prin care eliberează lichidul, beneficiind de un sensor de proximitate. Alimentarea se face prin doi acumulatori AA. Acesta poate fi poziționat pe suprafețe sau chiar pe perete, folosind o prindere specială.

În continuare vom vorbi despre Mi Smart Kettle Pro, un fierbător pentru apă cu bluetooth. Acesta este un fierbător smart, cu ecran integrat în mâner, cu două butoane și funcție de fierbere și reglare a temperaturii, între 40 și 90 grade. Fierbătorul stă pe o bază conectată la curent, așa că puteți ridica și manipula vasul fără probleme. Partea interesantă vine atunci când vă conectați prin bluetooth cu smartphone la aplicația MiHome și controlați fierbătorul. Puteți să setați să mențină apa caldă pentru o perioadă de până la 12 ore, cât și să setați temperatura la care doriți să o mențină. Prin aplicație puteți vedea în timp real și ce temperatură are apa din interior. De asemenea, vă recomandă anumite temperaturi pentru cafea, ceai, ba chiar puteți încălzi lapte și are recomandări pentru temperatura acestuia.

Un alt produs de care avem nevoie, mai ales pe perioada verii, este Mi Smart Fan 2, un ventilator cu picior, smart. Acesta este foarte silențios și oferă un flux de aer puternic. Pe dispozitiv regăsiți patru trepte de viteză, însă dacă veți folosi aplicația puteți seta până la 100. De asemenea, unghiurile de rotație orizontală sunt 30, 60, 90, 120 și 140 grade. Ventilatorul poate fi conectat la aplicația MiHome, unde puteți să îl porniți/opriți de la distanță, puteți seta cum să trimită aerul spre voi, în mod direct sau mai disipat, pentru a nu vă creea probleme de sănătate, puteți seta viteza ventilatorului, dacă să se rotească sau nu, dar și direcția de rotație. De asemenea, poate fi programat să se oprească după o perioadă anume de timp, dacă doriți să-l lăsați pornit peste noapte. Puteți să pregătiți o cameră răcoroasă înainte să ajungeți acasă, aplicația permițându-vă să controlați ventilatorul de la distanță, când plecați de la job, de exemplu.

Uneori avem nevoie doar să transformăm un dispozitiv în unul inteligent doar prin simpla apăsare a unui buton. Putem folosi priza Xiaomi Smart Plug pentru a conecta dispozitivul la curent, iar la nevoie putem opri/porni alimentarea cu energie pentru respectivul dispozitiv. Aceasta poate fi controlată și prin comenzi vocale, prin intermediul asistenților Alexa și Google. De asemenea, priza inteligentă poate opri alimentarea cu energie dacă sesizează o temperatură prea mare, ca urmarea a unui consum mare de energie.

Prin casă obișnuim să avem nevoie și de unelte, unele din cele mai folosite fiind șurubelnițele. Dacă mergem la nivelul următor, la cele electrice, Xiaomi ne oferă câteva variante din care putem alege.

Xiaomi Ratchet este o șurubelniță manuală, cu tijă extensibilă ce vă ajută să ajungeți în locuri greu accesibile. Aceasta beneficiază de opt biți cu capete duble, deci 16 tipuri de capete diferite de șurubelniță.

Pentru momentele când avem nevoie de o șurubelniță electrică, putem folosi Xiaomi Mijia ce beneficiază de un motor cu 200RPM și alimentare printr-un port USB-C. De asemenea, aspectul minimalist și ușor de utilizat vă poate ajuta să vă transformați bancul de lucru într-un mini service pentru dispozitivele folosite prin casă. În pachet veți primi și 24 de biți care să vă ajute în orice situație.

Iar pentru cei ce sunt obișnuiți cu o autofiletantă, acum pot trece la Xiaomi Mi Mijia, ce oferă o construcție solidă cu o baterie de capacitate mare, 2000mAh, iar cuplul de torsiune de 5Nm. În pachet veți primi și 12 biți, dar și o tijă de extensie pentru a ajunge în locurile greu accesibile. Cablul de încărcare este și el inclus în pachet, iar durata încărcării prin portul USB Type-C este de aproximativ trei ore, garantând o autonomie ridicată. Șurubelnița beneficiază de buton pentru direcția de rotație, dacă doriți să înfiletați sau desfilatați.

Voi ce dispozitive casnice smart aveți?

Dispozitive Xiaomi pentru casă
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.