multitasking

Vedem uneori pe strada, la volan sau in mijloacele de transport in comun, persoane ce utilizeaza handsfree-ul sau smartwatch-ul. Avem deseori impresia ca acestia folosesc aceste dispozitive ca pe un moft. Au mainile libere, nu fac nicio alta actiune in timpul unei conversatii, de ce ar folosi un handsfree decat pentru a iesi in evidenta?

Exista insa momente cand un astfel de gadget este o investitie profitabila pentru cresterea performantelor personale. Dupa cum bine stim, traim astazi intr-o lume a vitezei informationale in care multitasking-ul a devenit o conditie esentiala a CV-ului oricarui corporatist de succes, pentru care programul de 8 ore nu mai este de mult suficient pentru indepliniea tuturor sarcinilor zilnice.
Multitasking-ul inseamna schimbarea rapida a atentiei si concentrarii de la o activitate la alta iar angajatii care au aceasta “abilitate” sunt extrem de apreciati de managerii lor. In ciuda acestui fapt, studiile arata ca multitasking-ul este nociv pentru creierul uman, el avand efecte adverse pe termen lung precum:
– Capacitate intelectuala redusa cu 10%;
– Deficit de atentie;
– Greseli multiple in indeplinirea sarcinilor;
– Timp prelungit de finalizare a unei activitati.
Exista insa momente in care angajati cheie ai unei companii trebuie sa raspuna prompt unei provocari pentru a nu bloca fluxul de lucru al celorlalti colegi. Tehnologia moderna ne pune astazi la dispozitie o gama larga de produse care ne ajuta sa facem multitasking in mod eficient:
Smartphone-ul este fara indoiala un element cheie al acestui proces; cu ajutorul sau avem astazi acces la mail, aplicatii de project management, Google search, documente in formate diverse s.a. Suportul auto pentru volan  iti ofera un nou mod de utilizare a smartphone-ului in masina. Se monteaza pe volan in doar cateva secunde, indiferent de grosimea acestuia si este ideal in special pentru utilizarea aplicatiilor de navigare.

– Pentru a avea mainile libere la volan sau a pentru a lua notite in timpul unei conferinte, HaHandsfree-ul Bluetooth Sony SBH20, ndsfree-ul se poate dovedi extrem de eficient. Recomandarea noastra este Handsfree-ul Bluetooth Sony SBH20, cu un design minimalist si sistem de prindere la guler, acest dispozitiv se poate conecta simultan la doua telefoane mobile. Raza de actiune a acestui Handsfree este de 10 metri, avand o durata de functionare de pana la 6 ore. Este compatibil cu telefoanele si dispozitivele care accepta standardul Bluetooth 2.0 sau o versiune ulterioara cu suport pentru profilurile Handsfree (HFP) v1.6 (HD ready), Headset (HSP) V1.2 si A2DP.

 

– Un alt gadget in trend in ultimul timp este Smartwatch-ul care imbina eleganta ceasului business cu functionalitatile unui Smartphone. Ceasul Bluetooth Sony SmartWatch 2 permite vizualizarea rapida si eficienta a mesajelor text, email-urilor si istoricului apelurilor cat si preluarea si initializarea apelurilor direct de pe ceas. Ideal pentru un stil de viata activ acest Smartwatch este rezistent la apa, praf si zgarieturi. In plus aplicatia Runtastic face ca exercitiile de fitness sa devina mai usoare si distractive datorita interfetei UI/ utilizator adaptata special pentru SmartWatch 2.

Cum sa faci multitasking in mod eficient cu ajutorul tehnologiei
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.