Cum sa cauti acul in carul cu fan. (cu un magnet ­čÖé)

Pe www.gsmnet.ro avem o gama variata de produse totalizand aproximativ ~8000 de repere, numar care creste de la saptamana la saptamana. Tinand cont si de faptul ca un produs poate fi compatibil cu 20-30 de telefoane nu e intotdeauna usor sa ajungi la ce doresti.

Noi ne-am straduit sa facem cautarea cat mai relevanta dar pentru o folosire eficienta este foarte important sa se inteleaga modul cum functioneaza.
O sa incerc sa va explic cat mai concis cum functioneaza cautarea si ce inseamna acel scor de relevanta (bara albastra deasupra pozei) pt fiecare produs gasit.

1. Bara albastra plina inseamna ca s-a gasit un produs ce contine exact fraza cautata in titlu – adica relevanta maxima.

Exemplu: caut acumulator nokia n95 – primele rezultate sunt: Acumulator nokia n95, Acumulator nokia n95 blister original. => Bingo! Ce am dorit a fost gasit si se afla in primele rezultate.
Sfat: este bine sa faceti cautarea ca in exemplu de mai sus. Adica: tipul componentei (in cazul de fatza acumulator) + marca componentei (nokia) + modelul (n95). Daca doriti ca produsul sa fie original, puteti sa adaugati si cuvantul original la sfarsitul frazei.

2. Bara albastra aproape plina inseamna ca au fost gasite toate cuvintele in titlu produsului dar nu in ordinea introducerii lor.

Exemplu: caut acumulator n95 nokia – primele rezultate sunt la fel ca in cautarea de mai sus pentru ca nu s-a gasit un produs care sa contina in titlu sintagma cautata exact cum a fost tastata.
– Dar de ce avem rezultate atunci ?
– Pentru ca s-au gasit produse ce contin toate cuvintele din cautare in titlu, chiar daca nu in ordinea introdusa de dvs.

3. Bara albastra plina pe jumate sau aproape goala inseamna ca nu s-a gasit nici un produs care sa contina in titlu toate cuvintele, dar au fost gasite in descriere si posibil, partial in titlu produsului. Cel mai probabil este vorba de un produs compatibil. In aceasta situatie sunt afisate si extrase din descrierea produsului cu highlight pe cuvintele cheie gasite.

Important este sa nu renuntati din prima in momentul cand nu gasiti ceva si sa incercati combinatii diferite.
Asteptam feedback-ul dvs. chiar aici, orice fel de sugestii privind cautarea fiind binevenite.

Multumesc si spor la cumparaturi!

Cum sa cauti acul in carul cu fan!
Etichetat pe:    

3 comentarii la „Cum sa cauti acul in carul cu fan!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.