În era tehnologiei și distanțării sociale, oriunde privești vei vedea pe stradă tineri cu căști în urechi ce vor să se izoleze cumva de lumea înconjurătoare, apelând la un univers pe care îl preferă, plin de muzica preferată. De la clasicele căști intra auriculare cu fir, ce merg direct spre telefonul buzunar, până la căști over ear, cu fir sau fără, purtate pe cap sau în jurul gâtului. Acestea au devenit chiar și un accesoriu pe care îl puteți asorta vestimentației.

Cerințele ridicate pentru calitatea sunetului redat de o pereche de căști pleacă de la audiofilii ce vor să audă cât mai bine și clar melodiile, sau chiar pentru cei ce lucrează în domeniul producerii muzicii, având nevoie să audă foarte clar fiecare sunet, fiecare respirație, fiecare tobă.

O altă categorie importantă de oameni ce stau foarte mult cu căștile pe cap sunt cei din industria jocurilor video. Conform ultimelor statistici, 3.24 miliarde de oameni se joacă în mod curent pe PC, console sau chiar telefoane. Deși nu pentru toate tipurile de jocuri e nevoie crucială de sunet, cei care sunt competitivi și doresc să ducă simpla pasiune la nivelul următor, ajung să investească încă de la vârste fragede în căști ce pot trece de 1000 lei. Aceste căști promit performanțe superioare în astfel de jocuri. Timpii de răspuns sunt foarte importanți, deși vorbim de miimi de secundă, aceștia făcând uneori diferența între căștig și pierdere. E foarte important să auzi pașii inamicului atunci când se apropie, iar spațialitatea sunetului îți va spune și din ce direcție se aude.

Mai jos vom prezenta trei modele de căști bluetooth ce promit performanță în orice domeniu le veți folosi, o autonomie ridicată dar și calitate ridicată a sunetului. Avantajul acestora este conexiunea bluetooth, fapt ce vă ajută să vă mișcați liberi, fără să țineți cont că vă veți încurca de un cablu.

Plantronics Voyager 4220 UC, pot fi folosite cu orice telefon, atât Android cât și iOS, iar autonomia pentru apeluri va fi de 12 ore, pentru ascultat muzică 15 ore, iar în stand by pot rezista până la 312 ore. În cutie veți regăsi pe lângă husa de protecție și cablul de încărcare, un adaptor USB bluetooth pentru a beneficia de performanțele căștilor și pe un calculator. Conexiunea promite o rază de acțiune de până la 30m, fără obstacole, deci o vizită în camera alăturată n-ar trebui să fie o problemă. Pe lângă microfonul principal ce vă ajută să comunicați cu prietenii, căștile beneficiază de alte două ce analizează zgomotul de fond și îl anulează, pentru o claritate mai bună a apelurilor. Materialele folosite sunt de calitate, iar pernuțele sunt extrem de confortabile.

Pentru iubitorii de activități sportive vom recomanda Plantronics Voyager 6200 UC, o pereche de căști pe care o puteți folosi în cele mai zbuciumate sporturi, pentru că nu vor ieși din ureche și nu le veți pierde. Acestea sunt foarte ușoare și se fixează în jurul gâtului, având toate comenzile pe corp, ulterior ieșind două căști spre urechi. La fel ca modelul precedent, se pot conecta la telefoane cu sistem de operare Android sau iOS, iar pentru PC trebuie să folosiți adaptorul USB venit în pachet. Acest model are patru microfoane omnidirecționale pentru a reda apeluri, iar vocea se va auzi foarte clar, datorită tehnologiei de anulare a zgomotului de fond. Corpul poate vibra în jurul gâtului atunci când primești apeluri sau diverse notificări.

Pentru o calitate și mai ridicată vă recomandăm Plantronics Voyager FOCUS UC. Acestea sunt de tip on ear, destinate atât pentru telefon cât și PC. Acestea beneficiază și de un stand ce încărcare, ce le vor face să arate foarte bine pe birou atunci când nu le folosiți. Controlul tactil este și el prezent, permițându-vă să răspundeți apelurilor, iar rotița de volum vă ajută să reglați nivelul dorit. Senzorii inteligenți vor prelua automat apeluri la așezarea căștilor pe cap, iar dacă le veți detașa vor opri sunetul, pentru ca interlocutorul să nu vă audă. Există și aici funcția de anulare a zgomotului de fond, vocea având întotdeauna o calitate ridicată. De asemenea, poți seta să auzi tot ce se întâmplă în jurul tău, sau doar persoana cu care ești într-o conversație.

În funcție de nevoi, puteți alege ce vi se potrivește. S-a terminat perioada când întrerupeam apelurile pentru momentele când căștile se deconectau sau se auzea foarte rău.

Căștile ce redau un sunet de calitate sunt “a must” în 2021
Etichetat pe:                                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.