Căștile wireless Apple AirPods au devenit un accesoriu esențial pentru mulți. Însă produsul este relativ nou, fiind lansat din 2016, iar după trei ani a fost lansată a doua generație cu un nou procesor și o autonomie mai bună a bateriei. Succesul acestor modele a fost fundația modelului AirPods Pro, un produs ce a îndeplinit dorințele utilizatorilor, iar în octombrie 2021 a fost prezentată a treia generație de AirPods. Hai să aflăm mai multe despre ele.

Aspect

Nu e cazul să vorbim despre schimbări semnificative în materie de design. Avem parte de aceleași căști albe, însă piciorușul este mai scurt cu 33%, Apple motivând că această schimbare ajută la o mai bună fixare în urechile utilizatorilor, rămânând în unghiul corect pentru un confort maxim și cel mai bun sunet. Fiecare cască este de doar 4.28g.

Zone cu plasă neagră regăsim pe laterale și pe partea superioară, ele având rolul de a acoperi microfonul și a reduce zgomotul vântului în timpul apelurilor. Aceste zone nu ies in relief și nici nu sunt îngropate în carcasă, fiind la același nivel.

Pe zona de jos a piciorușelor regăsim senzorul de presiune, cel care ne oferă posibilitatea de a controla conținutul redat sau apelurile.

Carcasa pentru transport și încărcare are formă plăcută, cu colțurile rotunjite. Imediat sub balama se poate observa indicatorul LED, iar în partea de jos conectorul de tip lightning. Aceasta beneficiază și de o zonă ușor adâncită pentru a facilita deschiderea mai ușor. Dimensiunile carcasei sunt 54.4mm lungime cu 46.4mm lățime și 21.38mm grosime, cântărind doar 37.91 grame.

Caracteristici și performanță

Procesorul H1 ce a fost lansat pe generația precedentă pentru a îmbunătăți stabilitatea conexiunii și a reduce consumul bateriei rămâne și pe AirPods 3. Printre funcțiile prezente pe noua generație putem menționa nivelul ridicat al calității audio, acum și cu urmărirea dinamica a mișcării capului. Această funcție crează un efect tridimensional al sunetului, asemănător sălilor de cinema sau a sălilor destinate concertelor. Acest efect este realizat datorita giroscopului și accelerometrului din fiecare cască.

AirPods 3 au un egalizator de sunet pentru a ajusta muzica după bunul plac. Microfoanele măsoară caracteristicile sunetului și ajustează automat basul și mediile în timp real pentru a va bucura de fiecare sunet al melodiei. Castile wireless au fost clasificate de-a lungul timpului ca fiind lipsite de bas, însă Apple a conceput un amplificator dinamic ce obține sunet mai detaliat, în acest fel având un spectru mai larg, nu doar bas puternic, ci și note ridicate la o calitate superioară.

Senzorul de presiune vă oferă posibilitatea de a porni sau opri redarea de conținut audio, puteți derula melodii, răspunde sau închide apeluri. De asemenea, la o apăsare prelungită vă veți bucura de asistentul vocal Siri. AirPods 3 beneficiază de noul codec audio AAC-ELD ce îmbunătățește sunetul in apelurile FaceTime, iar prin messenger veți avea parte de calitate HD.

Rezistența la apă este prezentă atât la căști cât și la carcasă, ambele fiind protejate împotriva transpirației și picăturilor de apă nu certificarea IPX4, putând folosi AirPods 3 atât pe ploaie cât și în antrenamentele intense de la sala de fitness.

Senzorul ce face contact cu pielea a fost și el îmbunătățit, acum oferind căștilor o informație suplimentară, dacă AirPods se află în urechi sau pe o suprafață. În momentul în care scoateți căștile din urechi, conținutul media se va opri.

Autonomie

AirPods 3 au o durată de viață a bateriei mai lungă decât generația precedentă, acum putând să redea până la șase ore de conținut audio, iar dacă veți activa spațial audio, speranța de viață a bateriei scade la doar cinci ore, în timp ce într-un apel veți putea discuta patru ore. Carcasa poartă un acumulator ce suplimentează căștile cu 30 de ore de conținut audio sau 20 de ore de discuții în apeluri. Când sunteți pe grabă și nu aveți deloc baterie în AirPods, pentru doar cinci minute de încărcare veți obține autonomie pentru o oră de ascultat muzică.

AirPods 3 – vârful de gamă al căștilor bluetooth?
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.